ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Κύκλος διαλέξεων - συζητήσεων (6η Διάλεξη)

Αυτά μας ενώνουν: οι ρίζες μας, τα βιώματά μας,
τα ακούσματά μας, τα αντέτια μας.

ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Κύκλος διαλέξεων - συζητήσεων (6η Διάλεξη)

Κύκλος διαλέξεων-συζητήσεων

Το Τμήμα Παραρτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων οργανώνει κύκλο ΕΠΤΑ διαλέξεων – συζητήσεων με τίτλο «Πτυχές της χορευτικής πράξης».

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η πρόσφατη πανδημία που συνεχίζει να πλήττει όλο τον πλανήτη επέφερε, μεταξύ άλλων, καίριο πλήγμα στον πυρήνα του ελληνικού παραδοσιακού χορού: την επικοινωνία και την έκφραση μέσω της κίνησης, τη συλλογικότητα και την κοινωνικότητα. Εκεί στοχεύει κυρίως ο κύκλος διαλέξεων/συζητήσεων του Λυκείου των Ελληνίδων «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης». Δηλαδή, να ξαναφέρει κοντά τους εραστές του χορού, έστω και μέσα από μια σύγχρονη ηλεκτρονική μορφή επικοινωνίας, φιλοδοξώντας να μειώσει την απόσταση και να διατηρήσει ταυτόχρονα τον «κύκλο του χορού μας».

Ειδικότερα, στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η διερεύνηση και, ακόμη περισσότερο, η συζήτηση διαφόρων πτυχών της χορευτικής πράξης και διαδικασίας, η οποία εν τέλει αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν σ’ ένα ευρύτερο φάσμα πρακτικών όπως: η επιλογή του χορευτικού υλικού και της μουσικής, η διδασκαλία και τελικώς η παράσταση επί σκηνής.

Ο κύκλος διαλέξεων απευθύνεται σε δασκάλους παραδοσιακού χορού των Λυκείων των Ελληνίδων, στην Ελλάδα και στα Γραφεία του εξωτερικού, σε μέλη Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και ευρύτερα σε δασκάλους χορού πολιτιστικών φορέων, μέλη χορευτικών ομάδων και σε όσους δραστηριοποιούνται εν γένει στο πεδίο του χορού, του πολιτισμού και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συνολική Διάρκεια: 1,30 ώρα/ διάλεξη

Συνολική Διάρκεια Κύκλου 7 διαλέξεων: 11 ώρες

Υλοποίηση: Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κόστος : Για δασκάλους χορού των ΛτΕ 5€/διάλεξη ή εφάπαξ κατάθεση ποσού 25€

Για άλλους συμμετέχοντες 10€/διάλεξη ή εφάπαξ κατάθεση ποσού 50€

Στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού: Alpha Bank GR05 0140 1240 124 002 002 005775

Δικαιούχος : Λύκειον των Ελληνίδων

Αιτιολογία : Το ονοματεπώνυμο και την ένδειξη «Τμήμα Παραρτημάτων»

Για να έχετε πρόσβαση στις συναντήσεις θα πρέπει αφού καταβάλετε το ανάλογο ποσό συμμετοχής, να στείλετε την απόδειξη κατάθεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση maripapam20@gmail.com, προωθημένη από το email από το οποίο θα συνδεθείτε στην πλατφόρμα, καθώς και να υποβάλετε συμπληρωμένη την παρακάτω φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/Re8gcuLpahyhk2147

Το link της πλατφόρμας Zoom όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις, θα σταλεί στους εγγεγραμμένους τρεις ημέρες πριν από την πραγματοποίηση εκάστης διάλεξης.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Έφορο Παραρτημάτων κ. Μαρία Παπαμάρκου στο 6932658190 ή με τη Γραμματεία του Λυκείου των Ελληνίδων τηλ. 210.3628978, ώρες 09:00-16:00.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή 18/04/2021 Λευτέρης Δρανδάκις, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων.

17:30 – 18:30 ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ

Λευτέρης Δρανδάκις: Μια Χορευτική (αυτό)βιογραφία

18:30 – 19:00 Συζήτηση

 

Δείτε και τις υπόλοιπες συζητήσεις - διαλέξεις επιλέγοντας με κλικ:
 
Κυριακή 16/05/2021 Ρένα Λουτζάκη, Κοινωνική Ανθρωπολόγος με ειδικότητα στο χορό, τ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

18 Απρίλιος 2021

17:30

Με κόστος συμμετοχής

Online/Zoom

ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ Κύκλος διαλέξεων - συζητήσεων (6η Διάλεξη)

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.