Τον Σεπτέμβριο στη Νέα Αρτάκη το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Τον Σεπτέμβριο στη Νέα Αρτάκη το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

Τον Σεπτέμβριο στη Νέα Αρτάκη το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών

Στη Νέα Αρτάκη, τη  δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Εύβοιας που πριν από 100 χρόνια υποδέχθηκε προσφυγικούς πληθυσμούς και πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική αποικία των Μιλησίων στη νότια πλευρά της Θάλασσας του Μαρμαρά, στις 2 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών.

 

 

Τη διοργάνωση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έχουν αναλάβει τρία δραστήρια τοπικά σωματεία: ο Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών, το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αρτάκης «Η Παντάνασσα», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ).

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η ημέρα του Ανταμώματος θα ξεκινήσει με συνάντηση των προέδρων των συλλόγων στο δημαρχείο Νέας Αρτάκης και την παράδοση του λαβάρου από την Καλαμαριά που φιλοξένησε την προηγούμενη διοργάνωση. Θα το παραδώσει ο Σύλλογος Κουριωτών Καλαμαριάς «Ο Ταξιάρχης».

 

 

Στις 7 το απόγευμα θα αρχίσει ένα παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πανηγύρι στην παραλία της πόλης –η γνωστή πατινάδα των Μικρασιατών–, μέχρι το λιμάνι όπου στις 20:30 θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

 

 

Καλώς ήρθαν τα σύννεφα και φέραν τον αγέρα
και φέραν τους Αρτακηνούς που λείπανε στα ξένα.
Όσοι καθόμαστε εδώ να αράδα την αράδα
να μας φυλάει Παναγιά και η Αγια-Τριάδα.

 

 

 

 

Πηγή

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.