Ο Αλέξης Δημητριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη σε μία οικογένεια με επίκεντρο την κλασική μουσική σαν μέσο ψυχαγωγίας. Άρχισε να παίζει βιολί στην ηλικία των 5 ετών. Ξεκίνησε τις σπουδές στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στο Μουσικό Κολλέγιο, όπου μπήκε στην ανωτέρα σχολή και απέκτησε το πτυχίο Ειδικό Αρμονίας. Κατέχει το πτυχίο κλασικού βιολιού του Αγγλικού μουσικού συστήματος, DipABRSM και κάνει προετοιμασία για το πτυχίο LRSM.
Στα εφηβικά χρόνια ασχολήθηκε εντατικά με την ηλεκτρονική μουσική σύνθεση στην τάξη του Δημήτρη Αδάμ στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με το μουσικό σχήμα «Excessive Sound» και συνδημιουργό τον Νίκο Αλετρά, κέρδισαν το 3ο βραβείο στο μουσικό διαγωνισμό «Electronic, Pop & Rock» που διοργάνωσε η εταιρεία «Εικόνα - Ήχος» στο Μύλο Θεσσαλονίκης.
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Surrey της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών συμμετείχε στη Συμφωνική Ορχήστρα του πανεπιστημίου, στον φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό, στην ομάδα DJ και στην ομάδα διοργάνωσης φοιτητικών μουσικών βραδυών. Την περίοδο αυτή ασχολήθηκε με την εκμάθηση ακουστικής και κλασικής κιθάρας, την οποία συνέχισε στη Θεσσαλονίκη με την Κυριακή Κόντη. Το πολυπολιτισμικό περιβάλλον του πανεπιστημίου και της Αγγλίας τον οδήγησε στην αναζήτηση μίας μουσικής ταυτότητας μέσα από την ανατολική, την Ελληνική παραδοσιακή και τη Βυζαντινή μουσική.
Από την ηλικία των 23 ετών άρχισε να ασχολείται και επαγγελματικά με το παραδοσιακό βιολί μέσα από το σύλλογο Καππαδοκών στο Πλατύ Ημαθίας. Το βασικό του ενδιαφέρον είναι η παραδοσιακή, η ρεμπέτικη και η έντεχνη μουσική. Μέσα από τα σεμινάρια του μουσικού χωριού στον Άγιο Λαυρέντη Πηλίου γνώρισε τον δάσκαλο του βιολιού Κυριάκο Γκουβέντα, ο οποίος τον καθοδήγησε στην τέχνη του παραδοσιακού παιξίματος και βιώματος.
Το 2011 συνέχισε την εντρύφησή του στην παράδοση μέσα από το μουσικό σχήμα «Φαρέτρα» με συνοδοιπόρους τον Γιάννη Βρύζα, τον Γιώργο Μουρλίδη και την Αγγέλα Μάντζιου. Παράλληλα συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαφόρων χορευτικών και μουσικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, με κυριότερους συνεργάτες τη Ροζαλία Ελευθεριάδου και τον Δημήτρη Μανούση.
Υπήρξε χορευτής των χορευτικών ομάδων ΧΑΝΘ, ΧΟΦΕΘ Θεσσαλονίκης και Figura του Λονδίνου.
Έχει κάνει σεμινάρια Λόγιας Μουσικής της Πόλης και Οθωμανικής μουσικής με τον Μιχάλη Κουλουμή στο Λονδίνο και με τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο Λαβύρινθο του Ros Daily (Χουδέτσι Κρήτης).
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του πολιτικού μηχανικού στο Λονδίνο με κατεύθυνση τη συντήρηση και αποκατάσταση σεισμόπληκτων Βυζαντινών, Ρωμαϊκών και Οθωμανικών μνημείων της Θεσσαλονίκης και του Αγίου Όρους. Στο Λονδίνο εργάστηκε ως συντηρητής κτηρίων στο Gunnersbury Park και στο St Luke’s Community center. Κατά τη διαμονή του στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου συμμετείχε ενεργά στην ελληνική μουσική σκηνή της παροικίας μέσα από διάφορα μουσικά σχήματα, όπως: Πέραν (ρεμπέτικο σχήμα), Περαστικοί (έντεχνο & ρεμπέτικο), SOAS Rebetiko Band και Rebetiko Carnival, με βασικούς συνοδοιπόρους τους Γιώργο Σταμάτη, Ηλία και Πάνο Παπαυγέρη, Χριστίνα, Laura Midgley, Utkan Kocak, Νίκο Κότσογλου, Ed Taylor, Κώστα Βόρο, Pavlo Carvahlo & Ed Emery.
Κατά τη διαμονή του στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στο ρεμπέτικο μουσικό σχήμα «Ρεμποέμ».
Έχει εντρυφήσει στη βυζαντινή μουσική ως μέλος της χορωδίας της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης από το 2006, με πρωτοψάλτη τον Θανάση Νευροκοπλή. Ήταν μέλος της χορωδίας της Αγίας Σοφίας Λονδίνου στις φωνές μπάσο και τενόρος (2016-2019) υπό τη διεύθυνση του Κώστα Μανώρα.
Διδάσκει βιολί, παραδοσιακό βιολί και μουσική θεωρία από το 2015.
*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.