Ζερβός Ακριβός

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Ζερβός Ακριβός

Ζερβός Ακριβός
Ζερβός
Ακριβός
Αγγείον/Γκάιντα/Τουλούμι/Τσαμπούνα
Κλαρίνο

Ο Ακριβός Ζερβός γεννήθηκε το 1994 και μεγάλωσε στη Σύρο.

Σπούδασε κλαρίνο στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το Μάνο Αχαλινωτόπουλο, ενώ έχει κάνει μαθήματα και με τον Χρήστο Καλύβα. Επίσης, διδάχθηκε τσαμπούνα από τον Ιωσήφ Πρίντεζη, πρακτικό μουσικό της Σύρου.

Η ενασχόλησή του με την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει σήμερα, με τη μελέτη όλο και περισσότερων μουσικών στυλ από διάφορες περιοχές.

Είναι μέλος της ŞEKER, εξαμελής ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με ευρύ ρεπερτόριο. Με τη ŞEKER έχει εμφανιστεί στην παράσταση «Σμυρνέικο Μινόρε» με τη Γλυκερία, την Πίτσα Παπαδοπούλου και την Αρετή Κετιμέ, στο Θέατρο Δάσους, στη Θεσσαλονίκη, το 2018 και σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Σμύρνης, το 2019 στην Σμύρνη.

Επίσης έχουν παρουσιάσει δουλειά τους σε μουσικές εκδηλώσεις στη Σύρο και τη Λάρισα, σε Μουσικές Σκηνές της Αθήνας καθώς και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη 2η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων «Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα», διοργανωμένο από το Σύλλογο Δόμνα Σαμίου.

Τον Απρίλιο του 2020 παρουσίασε το διαδικτυακό project ASKOS για την ερμηνεία και τη διδασκαλία της τσαμπούνας και της ασκομαντούρας. Το project περιλαμβάνει βίντεο, φωτογραφίες και πρωτότυπα κείμενα και τρέχει στις πλατφόρμες YouTube, Facebook και Instagram, με σκοπό να κάνει τον ελληνικό άσκαυλο γνωστό και αγαπητό σε ανθρώπους που κατοικούν σε όλο τον κόσμο.

Έχει λάβει μέρος στις Μουσικές Συναντήσεις Λαϊκών Οργάνων Αιγαίου από το 2005 ως σήμερα, γνωρίζοντας και συμπράττοντας με πολλούς σπουδαίους, γνωστούς και άγνωστους, οργανοπαίκτες από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ανατολικό Αιγαίο και την Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε παρουσίαση του λαϊκού πολιτισμού των Κυκλάδων που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, το 2011.

Έχει συμπράξει με τον Διονύση Σαββόπουλο το 2019 σε συναυλία στη Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα, με την Κατερίνα Παπαδοπούλου και τον Κυριάκο Γκουβέντα το 2019, στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο και με τους Encardia σε συναυλία στο χωριό Calimera της Κάτω Ιταλίας, το 2016.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Παραδοσιακό γλέντι στο Προβάδικο
04
Δεκ
2021
09:00
3€

Προβάδικο Πετράλωνα

Ένα γλέντι με τραγούδια και σκοπούς από την Μικρά Ασία, τα νησιά αλλά και την Στεριανή Ελλάδα.

 

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.