Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ

Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ
Μπαλαντινάκης
Εμμανουήλ
Νταούλι
Τουμπελέκι

Γεννημένος στη Δράμα το 1994, με καταγωγή από την Κρήτη, ο Εμμανουήλ Μπαλαντινάκης μαθαίνει να πατά στα βήματα του παραδοσιακού χορού από μικρό παιδί.

Μεγαλώνοντας στη Δράμα, παρατηρεί τα λαϊκά δρώμενα του δωδεκαήμερου και μυείται στο ρυθμό των κρουστών. Ως μέλος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων της πόλης του μαθαίνει για την ελληνική παράδοση, τη μουσική και τον χορό των τόπων και συμμετέχει σε στιγμές οργανωμένης αναβίωσης. Οι δάσκαλοί του, Χαρούλα Γρηγορίου, Χρήστος Παπακώστας και Δήμος Γκίκας, χοροδιδάσκαλοι και ερευνητές των ελληνικών παραδοσιακών χορών, ενισχύουν αυτά τα ερεθίσματα και τον οδηγούν σε μία συστηματική μελέτη του χορού μέσω παρακολούθησης σεμιναρίων και εισηγήσεων.

Κατεβαίνοντας στην Αθήνα, γίνεται μέλος στη «Σχολή Χορού Δόρα Στράτου – Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί» με δάσκαλο τον Μιχάλη Βουβέλη, ενώ παράλληλα είναι μέλος και της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, με δάσκαλο τον Αναστάσιο Πλίτση, που αποτελεί γι’ αυτόν πρότυπο. Το ίδιο διάστημα γίνεται εισηγητής σε οργανωμένα σεμινάρια χορού, όπως σε αυτό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Μήτση, ο οποίος του έδωσε το βήμα να  διδάξει.

Σήμερα, ο Εμμανουήλ Μπαλαντινάκης, εκτός από οργανοπαίκτης κρουστών, διδάσκει τους παραδοσιακούς χορούς σε ποικίλες ομάδες στη γενέτειρά του και στην ευρύτερη περιοχή: Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», Θρακική Εστία Καβάλας, Σύλλογος Κρητικών Νομού Δράμας «η Μεγαλόνησος», Σύλλογος Ποντίων Προαστίου «Οι Αργοναύτες» αλλά και σε παιδιά δημοτικού έπειτα από ανάθεση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Τέλος, οργανώνει διαθεματικά σεμινάρια με καταξιωμένους εισηγητές διεξάγοντάς τα στο διαδίκτυο δωρεάν, καθώς δρα έτσι ώστε να αποδείξει αυτό που πιστεύει, ότι δηλαδή «η παράδοση ανήκει σε όλους και όχι σε όσους την θεωρούν κτήμα τους».

 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.