Πετρινιώτη Κωνσταντίνα

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Πετρινιώτη Κωνσταντίνα

Πετρινιώτη Κωνσταντίνα
Πετρινιώτη
Κωνσταντίνα
Τραγούδι

Η Κωνσταντίνα Πετρινιώτη γεννήθηκε το 1993 στην Καρδίτσα και ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική.

Πραγματοποίησε τις μουσικές σπουδές της στο Ωδείο «Αρίων», από όπου και έλαβε τα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Στη συνέχεια, εισήχθη στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, από όπου και αποφοίτησε  με ειδίκευση στο «Δημοτικό Τραγούδι» με καθηγήτρια την Αθηνά Κατσανεβάκη.

Είναι κάτοχος διπλώματος βυζαντινής μουσικής του Ωδείου Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, με καθηγητή τον Γεώργιο Πατρώνα και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων φωνητικής τεχνικής με το βαρύτονο Γρηγόρη Πυριαλάκο.

 Έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις παραδοσιακής μουσικής ως τραγουδίστρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με κορυφαία την συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τη Χ.Ο.Φ.Ο. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές, όπως ο δίσκος «Θυμάμαι το Κίζδερβεντ», σε παραγωγή του Συλλόγου Μικρασιατών Νικομήδειας «οι Κιζδερβενιώτες», ο δίσκος «Klamma - Κλάμα», σε παραγωγή της Colophon Records, ο δίσκος «Χρώματα» του Βαγγέλη Πετρινιώτη σε παραγωγή του Studio Fonografos και ο δίσκος « Τσιτσάνης Ο Μέγας - Τραγούδια του προπολεμικού Τσιτσάνη», σε μια παραγωγή του ΤΜΕΤ με τη Μονή Λαζαριστών.
Έχει διδάξει σειρά μαθημάτων φωνητικής - ορθοφωνίας σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς στο σταθμό «Orange Radio» της Άρτας, καθώς και παραδοσιακού τραγουδιού, τόσο σε Ωδεία, όσο και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους.
 Είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Μουσική Παιδαγωγική» στο European University Cyprus και εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγήτρια του μαθήματος «Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική» σε Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. 

 

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.