Κασελούρης Αθανάσιος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Κασελούρης Αθανάσιος

Κασελούρης Αθανάσιος
Κασελούρης
Αθανάσιος

Ο Αθανάσιος Κασελούρης γεννήθηκε στην Άρτα. Μέχρι τα 18 του χρόνια έζησε με τους γονείς και τ’ αδέρφια του στο Κομπότι Άρτας, τη δεύτερη μεγαλύτερη κωμόπολη του Νομού.

Από μικρός μαζί με τους γονείς του άκουγε παραδοσιακή μουσική και συμμετείχε σε γλέντια και γάμους που γινόταν τόσο στο χωριό του αλλά και στα γύρω χωριά. Στην αγροτική οικογένεια όπου έζησε και μεγάλωσε, η παραδοσιακή μουσική ήταν καθημερινό άκουσμα στη ζωή του.

Από τη νεαρή του ηλικία, μαθητής του Δημοτικού τότε, ασχολήθηκε με τον παραδοσιακό χορό συμμετέχοντας ως χορευτής στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού του. Σε νεαρή ηλικία ανέλαβε τις χορευτικές ομάδες στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελλάδων.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια, συμπόσια και σεμινάρια που αφορούν τον παραδοσιακό χορό και τον λαϊκό πολιτισμό γενικότερα.

Σπούδασε στις Σέρρες και αποφοίτησε επιτυχώς.

Εδώ και πολλά χρόνια ζει μόνιμα στις Σέρρες και ασχολείται με τη διδασκαλία, την έρευνα και την καταγραφή των παραδοσιακών χορών, των Βλάχων, των Ντόπιων και των Ρόμ κατοίκων του Νομού Σερρών.

Από το 2000 παραδίδει μαθήματα χορού σε συλλόγους και χορευτικές ομάδες. Δίδαξε και διδάσκει χορούς των Βλάχων Σερρών και των Ντόπιων κατοίκων του Ν. Σερρών σε σεμινάρια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.  Διετέλεσε χοροδιδάσκαλος σε δεκάδες Πολιτιστικά Σωματεία του Ν. Σερρών. Από  το 2003 είναι χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου καθώς επίσης και χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Γυναικών Προβατά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Στρυμονικού. Από το 2005 έως & σήμερα είναι διοργανωτής σεμιναρίων που αφορούν τον παραδοσιακό χορό και το λαϊκό πολιτισμό γενικότερα. Τέλος, είναι ιδρυτής, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος  του Εργαστηρίου  Λαογραφικών Μελετών και  Παραδοσιακών Χορών “Ο ΠΥΡΡΟΣ”. 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Gallery
Κασελούρης Αθανάσιος
Κασελούρης Αθανάσιος
Κασελούρης Αθανάσιος

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών 5-10 Ιανουαρίου 2022
05
Ιαν
2022
11:00
Με κόστος συμμετοχής

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.