Κατέρης Κωνσταντίνος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Κατέρης Κωνσταντίνος

Κατέρης Κωνσταντίνος
Κατέρης
Κωνσταντίνος

Με καταγωγή από το Δροσοχώρι Ιωαννίνων, από μια οικογένεια με αρκετούς μερακλήδες στο χορό, συμμετείχΕ από μικρή ηλικία σε  γλέντια και πανηγύρια με αποτέλεσμα να μυηθεί και να αγαπήσει τον παραδοσιακό χορό.

Με την ίδρυση της χορευτικής ομάδας στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού του, σε ηλικία 13 ετών,  ξεκίνησε η συστηματική πλέον ενασχόλησή του με το χορό και  γεννήθηκε ταυτόχρονα η επιθυμία να γίνει δάσκαλος παραδοσιακού χορού.

Συμμετείχε ως χορευτής στις χορευτικές ομάδες των: Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσοχωρίου,  Λαογραφικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σουλιωτών "Το Ιστορικό Σούλι", Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής,  Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θράκης,  ΣυλλόγουΚρητών Ν.Ροδόπης "Ο Ψηλορείτης", Χορευτική ομάδα του Δ.Π.Θράκης και  Συνδέσμου Ζαγορισίων Ιωαννίνων σε χορευτικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδίκευση στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό. Η μαθητεία του δίπλα στους δασκάλους του Χρηστάκη Κώστα, Ανυφαντή Γιώργο, Πεπόνη Αχιλλέα, Τζόκα Παναγιώτη, Κατσαμποξάκη Γιάννη, Αντωνίου Κυριάκο και Βασίλη Σερμπέζη του έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια να εξελιχθεί ως χορευτής αλλά κι ως δάσκαλος χορού.

Στην πορεία του ως δάσκαλος, καταλυτική ήταν η μαθητεία του δίπλα στον Βασίλη Σερμπέζη, ο οποίος του ενέπνευσε την αγάπη για τη διδακτική του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού. Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση νέων τρόπων και προσεγγίσεων στη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού. Μια αναζήτηση που πήρε σάρκα και οστά στις ερευνητικές εργασίες της μαθήτριας και συνεργάτιδάς του Αναστασίας Τοπάτση, «Η επίδραση ενός παιγνιώδους τρόπου διδασκαλίας στην εκμάθηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας» (μεταπτυχιακή  διατριβή) και «Η ολιστική προσέγγιση του ελληνικού χορού στα πλαίσια της διδασκαλίας του σε μαθητές –τριες Ε΄και Στ΄Δημοτικού» (διδακτορική διατριβή).

Ο Κωνσταντίνος Κατέρης έχει πλούσιο συγγραφικό και επιμορφωτικό έργο. Έχει εισηγηθεί και έχει παρακολουθήσει συνέδρια σε θέματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Εκπαίδευσης, καθώς και σεμινάρια στη διδακτική μεθοδολογίας του ελληνικού παραδοσιακού χορού.

Έχει επιμεληθεί θεματικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις και έχει διδάξει σε μία σειρά πολιτιστικών και όμορρων φορέων. Μεταξύ άλλων, έχει επιμεληθεί  πολιτιστικά προγράμματα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση Σερρών και το Δήμο Σερρών 2021.

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ν. Σερρών (2011-2015) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (2010-2012). Σήμερα, διδάσκει παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο Ελληνίδων Σερρών. 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί Χοροί Σαρακατσαναίων
Παραδοσιακοί χοροί Ελλήνων Καππαδοκίας

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.