Λιανοστάθης Δημήτριος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Λιανοστάθης Δημήτριος

Λιανοστάθης Δημήτριος
Λιανοστάθης
Δημήτριος

Ο Δημήτρης Λιανοστάθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Κουρκουλοί στη Βόρεια Εύβοια.

Υπηρετεί ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στο Πολιτιστικό Management Πολιτιστική Διαχείριση - Πολιτιστική Διοίκηση και έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο σπουδών «Εισαγωγή στην Επιστήμη του Λαϊκού Πολιτισμού» της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας.

Έχει πιστοποίηση Β΄ επιπέδου στις νέες τεχνολογίες - Συγγραφή εκπαιδευτικών σεναρίων με τη χρήση Τ.Π.Ε. και επιτυχή ετήσια μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πάντειου Πανεπιστημίου με θέματα: «Ειδικοί στην αγωγή της δημιουργικής σκέψης και πρωτοτυπίας» και «Πολιτιστική Διαχείριση και ο θεσμός της χορηγίας», αντίστοιχα.

Το 1991 πλαισίωσε το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου Ελληνικών Χορών “Δόρα Στράτου” και το 1997 ανέλαβε δάσκαλος ελληνικών χορών σε μαθητές του παραπάνω φορέα, τον οποίο υπηρέτησε για δεκαεννιά συναπτά έτη.

Στον Σύλλογο «Τ΄ Αλωνάκι» Χαλκίδας, «λειτουργεί» ως δάσκαλος ελληνικών χορών από την ίδρυσή του ως σήμερα και Πρόεδρος από το 2006 ως σήμερα. Ακόμη είναι Αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ένωση Δασκάλων Δημοτικού Χορού (Π.Ε.Δ.ΔΗ.Χ.) και στην Α.Μ.Κ.Ε. «Χορευτές του Κόσμου Earthdancers» - Διοργάνωση Διεθνών Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών και Μουσικής.

Παράλληλα ίδρυσε και διευθύνει το Πολιτισμικό Σχολειό στην πόλη της Χαλκίδας, ένα σχολειό άτυπης εκπαίδευσης με διδασκόμενα, αμιγώς πολιτισμικά γνωστικά αντικείμενα, το οποίο λειτουργεί με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το 1994 ως Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά, δίδαξε ελληνικούς χορούς στους Εύζωνες και επιμελήθηκε των «Ευζωνικών Περιοδειών» στους Έλληνες Ομογενείς της Αμερικής.

Το 2006-2007 συμμετείχε ως ερευνητής στο ερευνητικό - εθνογραφικό - λαογραφικό πρόγραμμα μελέτης στοιχείων λαϊκού πολιτισμού του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» και του «Θεάτρου Δόρα Στράτου».

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας και άλλους πολιτιστικούς φορείς, πραγματοποιεί εισηγήσεις εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα «Ο Ελληνικός Χορός στο Δημοτικό σχολείο» και εισηγείται στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού της Εύβοιας και της Ελλάδας γενικότερα σε συνέδρια, σεμινάρια, διαλέξεις, festival και forum στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατέγραψε, κατόπιν μακροχρόνιας έρευνας, την μουσικοποιητική παράδοση δυο χωριών της Εύβοιας (Κουρκουλοί & Άγιος Δημήτριος), ως σημεία αναφοράς της μουσικοχορευτικής λαϊκής ζωής, της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας, αντίστοιχα. Καρπός της έρευνας αυτής η έκδοση του Συλλόγου “Τ΄ Αλωνάκι”, “Σκοποί στο Γριπονήσι”.

Επιμελήθηκε των τηλεοπτικών εκπομπών που αφορούσαν την μουσικοχορευτική παράδοση της Εύβοιας, «Ο Τόπος και το τραγούδι του», με τον Γιώργο Μελίκη» το 2009 και «Το αλάτι της Γης», με τον εθνομουσικολόγο καθηγητή Λάμπρο Λιάβα το 2017. 

Είχε την έρευνα, σκηνοθεσία και καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων «Μάνα με τους εννιά σου γιους» τον Ιούνιο του 2015 και «Σκοποί στο Γριπονήσι... από το χθες στο σήμερα» τον Ιούνιο του 2017 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Επιμελείται της παραγωγής «Πέτρα που θέλει να κυλά…» η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού για το έτος 2021. Χορογράφησε, σε συνεργασία με την χορογράφο Αργυρώ Μαγκοπούλου, την τραγωδία του Ευριπίδη «Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων», μια παραγωγή του Θεάτρου Χαλκίδας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κατσάνου.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης
Παραδοσιακοί Χοροί Στερεάς Ελλάδας/ Ρούμελης
Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί Χοροί Σποράδων
Παραδοσιακοί Χοροί Δωδεκανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Επτανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Σαλαμίνας
Παραδοσιακοί Χοροί Σαρακατσαναίων
Παραδοσιακοί Χοροί Ελλήνων του Πόντου
Παραδοσιακοί χοροί Ελλήνων Καππαδοκίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κύπρου
Παραδοσιακοί Χοροί του Ρουμλουκιού
Παραδοσιακοί Χοροί του Βοΐου
Παραδοσιακοί Χοροί Θεσσαλίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κυκλάδων

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
01
Μάιος
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
30
Απρ
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
29
Απρ
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

Eκπαιδευτική δράση για παιδιά δημοτικού
17
Απρ
2022
10:00
Δωρεάν

 Βαμβακού Λακωνίας

Το Πολιτισμικό Σχολείο του φορέα πολιτισμού «

Σελίδες

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.