Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ

Μπαλαντινάκης Εμμανουήλ μάνος μανώλης αντέτι adeti.gr
Μπαλαντινάκης
Εμμανουήλ

Γεννημένος στη Δράμα το 1994, με καταγωγή από την Κρήτη, ο Εμμανουήλ Μπαλαντινάκης μαθαίνει να πατά στα βήματα του παραδοσιακού χορού από μικρό παιδί.

Μεγαλώνοντας στη Δράμα, παρατηρεί τα λαϊκά δρώμενα του δωδεκαήμερου και μυείται στο ρυθμό των κρουστών. Ως μέλος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων της πόλης του μαθαίνει για την ελληνική παράδοση, τη μουσική και τον χορό των τόπων και συμμετέχει σε στιγμές οργανωμένης αναβίωσης. Οι δάσκαλοί του, Χαρούλα Γρηγορίου, Χρήστος Παπακώστας και Δήμος Γκίκας, χοροδιδάσκαλοι και ερευνητές των ελληνικών παραδοσιακών χορών, ενισχύουν αυτά τα ερεθίσματα και τον οδηγούν σε μία συστηματική μελέτη του χορού μέσω παρακολούθησης σεμιναρίων και εισηγήσεων.

Κατεβαίνοντας στην Αθήνα, γίνεται μέλος στη «Σχολή Χορού Δόρα Στράτου – Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί» με δάσκαλο τον Μιχάλη Βουβέλη, ενώ παράλληλα είναι μέλος και της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, με δάσκαλο τον Αναστάσιο Πλίτση, που αποτελεί γι’ αυτόν πρότυπο. Το ίδιο διάστημα γίνεται εισηγητής σε οργανωμένα σεμινάρια χορού, όπως σε αυτό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Μήτση, ο οποίος του έδωσε το βήμα να  διδάξει.

Σήμερα, ο Εμμανουήλ Μπαλαντινάκης, εκτός από οργανοπαίκτης κρουστών, διδάσκει τους παραδοσιακούς χορούς σε ποικίλες ομάδες στη γενέτειρά του και στην ευρύτερη περιοχή: Μουσικοδραματικός Σύλλογος Χωριστής «Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία», Θρακική Εστία Καβάλας, Σύλλογος Κρητικών Νομού Δράμας «η Μεγαλόνησος», Σύλλογος Ποντίων Προαστίου «Οι Αργοναύτες» αλλά και σε παιδιά δημοτικού έπειτα από ανάθεση Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας. Τέλος, οργανώνει διαθεματικά σεμινάρια με καταξιωμένους εισηγητές διεξάγοντάς τα στο διαδίκτυο δωρεάν, καθώς δρα έτσι ώστε να αποδείξει αυτό που πιστεύει, ότι δηλαδή «η παράδοση ανήκει σε όλους και όχι σε όσους την θεωρούν κτήμα τους».

Κατηγορίες Χορών
Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

Ανοικτή Διαδικτυακή εισήγηση για τους εκπροσώπους του λαϊκού πολιτισμού
01
Ιουν
2021
21:30
ΔΩΡΕΑΝ

Online/ Zoom

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εκπροσώπους φορέων, χορευτές και μέλη. 

Αναζητήσεις & προβληματισμοί για μια παράσταση
24
Απρ
2021
19:00
Ενίσχυση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Τι πρέπει να προσέχουμε σε μία κταγραφή
18
Απρ
2021
19:00
Ενίσχυση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Η μουσικοχορευτική παράδοση της Κρήτης
11
Απρ
2021
19:00
Ενίσχυση του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Σελίδες

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.