Ζωντανό γλέντι "Όπως παλιά.."

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Ζωντανό γλέντι "Όπως παλιά.."

Ζωντανό γλέντι "Όπως παλιά.."

Το γλέντι ενώνει τους ανθρώπους, μηδενίζει τις διαφορές, ανταμώνει τους τόπους, γαληνεύει τη ψυχή μας.

Απολαύστε 4 ΩΡΕΣ ΓΛΕΝΤΙ «ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ» με την παρέα του Δημήτρη Παράσχου!

Πραγματοποιήστε την παραγγελία σας μέσα από το πρώτο Ψηφιακό Δίκτυο Παράδοσης & Πολιτισμού και εξασφαλίστε προνομιακή τιμή στην αγορά των 4CDs ( από 30€ στα 25€ ). 

 

Λίγα λόγια για τo "Όπως παλιά"

 

από τον Δημήτρη Παράσχο.

Αυτή η έκδοση δισκογραφίας περιλαμβάνει 4 CDs και έχει τίτλο «Όπως παλιά...». Κατ’ αρχήν αποτελεί την πρώτη δισκογραφική απόπειρα καταγραφής των χάλκινων ακουσμάτων της Δυτικής Μακεδονίας με έναν "ανορθόδοξο" τρόπο: με φωνή και με τραγούδι, με προσθήκη οργάνων πέρα από τα χάλκινα και από μία παρέα σε ατμόσφαιρα γλεντιού.

"Ανορθόδοξος" γιατί, για παραπάνω από 100 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Δυτικής Mακεδονίας είχε χάλκινα όργανα και μόνο. Με άλλα λόγια, αν κανείς αναζητήσει την καταγεγραμμένη μουσική των περασμένων δεκαετιών αυτών των περιοχών θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν μόνο οργανικοί σκοποί από χάλκινα και καθόλου φωνή και στίχος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, τα παρόντα τεκμήρια της δισκογραφίας δεν αντιπαραβάλλουν τον "πατροπαράδοτο" τρόπο της καθιερωμένης εκτέλεσης των οργανικών σκοπών. Τουναντίον, αποτελούν ένα δείγμα σεβασμού και επίσημης αναγνώρισης σε όλους όσοι διέσωσαν αυτά τα ακούσματα που μέχρι και σήμερα επιβιώνουν και μονοπωλούν στα γλέντια της περιοχής, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και τη διαχρονικότητά τους.

Την πρόθεσή μας επιβεβαιώνει και η συμμετοχή του σημαντικού εκπροσώπου του γνήσιου χάλκινου παιξίματος της Μακεδονίας, του Γιάννη Κάλλα, ο οποίος είναι ο τελευταίος της γενιάς των μουσικών της περασμένης εποχής.

Η ιδέα της έκδοσης ήταν του Γιώργου Ζιώγα (εκδότης των δίσκων – εταιρία ΖΙΩΓΑΣ ΟΕ), ο οποίος πρότεινε να αναδειχθούν τα τραγούδια μέσα από το γλέντι και συγκεκριμένα, από τον τρόπο που γλεντά ο κόσμος που έχει αυτά τα ακούσματα και όχι από την πλευρά των οργανοπαικτών που παίζουν κατά τη διάρκεια ενός γλεντιού.

Τελικά, ηχογραφήθηκαν ζωντανά περίπου 100 τραγούδια από μία μουσική παρέα που συγκροτήθηκε εντελώς αβίαστα, καθώς είμαστε όλοι εκτός από "συνάδελφοι" στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής και φίλοι. Η ηχογράφηση από μόνη της ήταν ένα γλέντι, γεγονός που ο καθένας ακροατής το αντιλαμβάνεται και έτσι επαληθεύεται ο πρωταρχικός μας στόχος. Εκδόθηκαν συνολικά ( 2013 – 2017) 4 CDs, που από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας τους και μέχρι σήμερα αγαπιούνται με μοναδική συνέπεια από Ελλάδα, άλλες χώρες της Ευρώπης και φυσικά από την ομογένεια σε Αμερική και Αυστραλία.

Η επανακυκλοφορία γίνεται σήμερα γιατί σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, βιώνουμε όλοι μία ανεπανάληπτη αλλαγή στην καθημερινότητά μας, με τον επιβεβλημένο περιορισμό της ανθρώπινης επαφής και δράσης. Με αυτά τα CDs είμαστε σίγουροι ότι και άλλος κόσμος θα περάσει καλά, θα παρασυρθεί και θα γλεντήσει, θα "ξεδώσει" όχι μόνο την πρώτη φορά αλλά και κάθε φορά που θα τ’ ακούει.

 

Τρόπος Παραγγελίας

Συμπληρώστε ΑΥΤΗ τη φόρμα και αιτηθείτε την παραγγελία των CDs. Στο πλαίσιο "ΜΗΝΥΜΑ" αναφέρετε ποια CD επιθυμείτε (1-4). 

Μάθετε αναλυτικά για τα CDs, τα τραγούδια και τους συντελεστές και τους τρόπους παραγγελίας, στη ψηφιακή παρουσίαση (PDF).

CD 1 "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
CD 2 "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
CD 3 "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
CD 4 "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.