Αχνούλας Δημήτρης

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Αχνούλας Δημήτρης

Αχνούλας Δημήτρης
Αχνούλας
Δημήτρης
Τραγούδι

Γεννημένος στην Νέα Κερασούντα της Πρέβεζας από γονείς Σαρακατσάνους, ο Δημήτρης Αχνούλας έχει σαραντάχρονη – και πλέον - πορεία στο δημοτικό τραγούδι.

Πρώτος μυητής του στο τραγούδι, υπήρξε ο παππούς του, που συνήθιζε να του τραγουδά τρυφερά έχοντάς τον στην αγκαλιά του. Από την παιδική ηλικία, ο Δημήτρης Αχνούλας, έχει και το μεράκι και τα ακούσματα για να ερμηνεύσει αβίαστα το δημοτικό τραγούδι. Όμως, οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν να καλλιεργήσει το ταλέντο του. Μάλιστα, αναγκάζεται να δουλέψει σκληρά, αντί να φοιτήσει στο γυμνάσιο, προκειμένου να συντηρήσει την πολυμελή οικογένειά του.

Το έτος 1974 αποτέλεσε το εφαλτήριο για την επαγγελματική του ενασχόληση με το τραγούδι. Τότε, σε ένα καφενείο, ο οργανοπαίκτης κλαρίνου Λουκάς Τζώκας, ο «δεύτερος πατέρας» του, όπως ο ίδιος ο Αχνούλας λέει, διακρίνει το ταλέντο του. Από εκείνη τη στιγμή και για αρκετά χρόνια έπειτα τον συμπεριλαμβάνει στην ορχήστρα του και του δίνει βήμα να τραγουδήσει. Ο Δημήτρης, αν και μικρό παιδί τότε, ξεπερνά τις δυσκολίες της δουλειάς και επιμένει να τραγουδά τις νύχτες πλάι στον Τζώκα σε πανηγύρια και άλλες λαϊκές γιορτές.

Στα σαράντα – και πλέον -  χρόνια πορείας του ως τραγουδιστής, ο Δημήτρης Αχνούλας, έχει εμφανιστεί σε αρκετά κέντρα διασκέδασης, ενώ επίσης έχει περιοδεύσει σε διάφορες χώρες (Γερμάνια, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστραλία, Αλβανία κ.α.). Επίσης, έχει συνεργαστεί και με πολλά και με μεγάλα ονόματα του Δημοτικού Τραγουδιού. Στο ενεργητικό του συγκαταλέγονται και πολλές εκδόσεις δισκογραφίας, προϊόντα άλλοτε προσωπικής δουλειάς και άλλοτε συλλογικής, με τη συμμετοχή του σε εκδόσεις μαζί με άλλους τραγουδιστές. 

Μάθετε περισσότερα για τον τραγουδιστή Δημήτρη Αχνούλα, στη Ψηφιακή Παρουσίαση (PDF).

 

Videos

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.