Γρηγορόπουλος Θωμάς

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Γρηγορόπουλος Θωμάς

Γρηγορόπουλος Θωμάς
Γρηγορόπουλος
Θωμάς
Τραγούδι

O Θωμάς Γρηγορόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ξεχασμένη Ημαθίας και φέτος, συμπληρώνει 13 χρόνια αδιάλειπτης ενασχόλησης με το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι.

Αν και δεν κατάγεται από μουσική οικογένεια, ο Θωμάς έχει από μικρός ερεθίσματα των λαϊκών παραδόσεων μέσω της συμμετοχής του σε πολιτιστικούς συλλόγους. Οι χοροί και τα τραγούδια δείχνουν να τον ενδιαφέρουν από μικρό και δεν το αγνοεί. Μάλιστα, η καλλιφωνία του τον οδηγεί να επιλέγεται συστηματικά από τους δασκάλους του και τους καθηγητές του να πρωτοστατεί στο τραγούδι και στις χορωδίες σε διάφορες σχολικές γιορτές.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποκτά μία πιο στενή επαφή με το δημοτικό τραγούδι. Έχοντας καθηγητή τον τραγουδιστή και ακαδημαϊκό Βασίλη Σερμπέζη, παίρνει τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν κυρίως το ρυθμό και το μέτρο στη μουσική και αυτή η μαθητεία τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Ξεκινά μία προσωπική συστηματική μελέτη των κορυφαίων ερμηνευτών του είδους και την ενεργό παρουσία του συμμετέχοντας σε μπάντες παραδοσιακής μουσικής, ως ερμηνευτής. Έπειτα, εμπλουτίζει τις βασικές θεωρητικές του γνώσεις μέσα από την πρακτική ενασχόληση με τη μουσική και την πολύτιμη βοήθεια του συνεργάτη του, Γιάννη Δανίτσα.

Παράλληλα, μετά την αποφοίτησή του και έχοντας ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ασχολείται συστηματικά και με την διδασκαλία χορού σε πολιτιστικούς συλλόγους κυρίως της περιοχής του Ρουμλουκιού και της ευρύτερης περιοχής (2005-2010).

Στη μέχρι τώρα πορεία του, συγκαταλέγονται και πολλές σημαντικές συνεργασίες  (Γρηγόρης Καψάλης, Κώστας Τζίμας,  Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας, Κώστας Ζέρβας, Σάββας Σιάτρας, Θωμάς Κωνσταντίνου, Πάνος Κοτρώτσος, Γιάννης Κάλλας).  μέσα από τις οποίες μαθητεύει, δραστηριοποιείται επαγγελματικά και αποκτά γνώση και εμπειρία. Επίσης, διατηρεί μόνιμη συνεργασία με τους Αντώνη Παπαδόπουλο, Πέτρο Πιπιλιάρη και Δημήτρη Παράσχο.

Στο ενεργητικό του προστίθενται και συμμετοχές σε θεματικές τηλεοπτικές εκπομπές και δισκογραφικές εκδόσεις. Σημαίνουσα θέση κατέχουν: οι συμμετοχές του στη μουσική συνοδεία των βραβευμένων χορευτικών ομάδων του στο FDF 2019 & 2020 (Folklore Dance Festival 2020 - φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της ομογένειας της Αμερικής) αλλά και η συμμετοχή του στην παράσταση «Γκρίζος Έρωτας» της ΕΛ.ΕΤ.Ε.Π. σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιάρου.

Σήμερα, ο Θωμάς Γρηγορόπουλος ερμηνεύει το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι στις προσωπικές στιγμές των ανθρώπων αλλά και σε δημόσιες εκδηλώσεις.

Videos

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.