Τζίμας Κώστας

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Τζίμας Κώστας

Τζίμας Κώστας
Τζίμας
Κώστας
Τραγούδι

Ο τραγουδιστής Κώστας Τζίμας κατάγεται από το χωριό Ρωμανός Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων.

Όταν τελείωσε το σχολείο, πήρε την απόφαση να κατέβει στην Αθήνα για να γίνει τραγουδιστής παρ' όλο που ο πατέρας του είχε αντίρρηση. Έτσι το 1972 έφυγε από το χωριό του και πήγε στην Ελευσίνα όπου δούλευε ο θείος του και έπιασε δουλειά σ' ένα εργοστάσιο. Την περίοδο εκείνη στην περιοχή γινόταν ένα πανηγύρι και ένας χωριανός του είχε μια ταβέρνα όπου κάλεσε μια δημοτική ορχήστρα μαζι με τον Αλέκο Δήμου και την Έφη Γεωργακοπούλου.

Όμως ο κόσμος στην ταβέρνα ζητούσε συνέχεια να παίζουν Ηπειρώτικα τραγούδια το οποία οι τραγουδιστές δεν τα θυμόταν, έτσι ο συγχωριανός του Τζίμα πρότεινε στον Δήμου να τα τραγουδήσει ο Κώστας Τζίμας. Μόλις ανέβηκε και τραγούδησε ο Τζίμας ορχήστρα και κοινό ενθουσιάστηκαν. Μέσα σ' ένα μήνα από τότε ηχογράφησε το πρώτο του δισκάκι με δυο τραγούδια "Χελιδονάκι θα γεννώ" όπου το έγραψε ο ίδιος και "Μανούλα το αποφάσισα στην ξενιτιά να πάω" όπου το έγραψε ο Αλέκος Δήμου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο με την Πολυφον και να ξεκινήσει η δισκογραφική του καριέρα. Ο Αλέκος Δήμου κάποια στιγμή συναντάει τον Βαγγέλη Σούκα ο οποίος του ζητάει να του στείλει έναν τραγουδιστή που να ξέρει να τραγουδά Ηπειρώτικα τραγούδια. Την στιγμή εκείνη ξεκινά η καριέρα του Τζίμα στην νυχτερινή Αθήνα από τη "Φαντασία".

Έπειτα ακολούθησαν πολλά κέντρα (Γλυκοχαράματα,Τζαβέλαινα, Ελληνικό χωριό, Αϊδόνια, Αγρίμια, Αρχοντικό, και Έλατο). Ο Κώστας Τζίμας συνεργάστηκε με μεγάλους τραγουδιστές (Γιώργος Μπέκιος, Γιάννης Σιέττος, Λάμπρος Χαλκιάς, Αλέκος Κιτσάκης, Σάββας Σιάτρας, Κική Φραγκούλη, Φιλιώ Πυργάκη, Τάκη Καρναβά) και πάρα πολλούς άλλους. Συνεργάστηκε και με μεγάλους οργανοπαίχτες (Πέτρος Λουκάς Χαλκιάς, Δόκιμος Χαραλάμπους, Ναπολέων Ζούμπας, Ηλία Σούκα κ.ά.). 

Τέλος, ο Κώστας Τζίμας έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες με πολλά τραγούδια, μερικά απο αυτά είναι "Μηλίτσα μου", Τ' Αποστόλη τα τραγούδια", "Όσα φάμε όσα πιούμε", "Γυροβολιές", "Ο ντάϊκος" κ.α. Συνεχίζει την καριέρα του σε νυχτερινά μαγαζία της Αθήνας μέχρι και σήμερα.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Videos

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Γλέντι στο Νεόκαστρο Ημαθίας
10
Ιουν
2022
22:00
5€

Νεόκαστρο Ημαθίας

Ο δημοτικός τραγουδιστής από την Ήπειρο, ο κορυφαίος Κώστας Τζίμας, συναντά τους Φώτη Τράσια και Δημήτρη Παράσχο σε μια βραδιά γεμάτη μουσική.

Live Ηπειρώτικα και Γρεβενιώτικα
18
Απρ
2021
21:00
10€

Live streaming

L I V E  "Του γλεντιού και της παρέας ανταμώματα"
 

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.