Μπούνα Ανδρομάχη

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Μπούνα Ανδρομάχη

Μπούνα Ανδρομάχη
Μπούνα
Ανδρομάχη

 Η Ανδρομάχη Μπούνα σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου και διδακτορικού διπλώματος στο πεδίο της «Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και του Φύλου» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπήρξε ακαδημαϊκός υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Πατρών και διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Σήμερα διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τα μαθήματα «Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης & Κοινωνιολογία της Παιδικής Ηλικίας». Παράλληλα, είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και εργάζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ως ερευνήτρια για το έργο «BRING-IN».

Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει εκδώσει πέντε βιβλία: Η Κερασοβίτισσα Μάνα. Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Ιστορική, κοινωνική, πολιτισμική και ανθρωπολογική προσέγγιση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2017), Η Κερασοβίτισσα Νύφη. Ιστορίες ζωής και ανθρωπολογική ανάλυση (Εκδόσεις Δωδώνη, 2019), Η διαμόρφωση της έμφυλης ταυτότητας. Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου (Εκδόσεις Πεδίο, 2019), Ο Κερασοβίτης Άνδρας. Μνήμες και προφορική ιστορία (Εκδόσεις Δωδώνη, 2020), Αόρατα Όρια. Οδηγός συμβουλευτικής για τη βία κατά των γυναικών (Ηδυέπεια, 2020), όπως και έχει επιμεληθεί δύο συλλογικούς τόμους. Το γνωστικό της αντικείμενο αφορά την κοινωνιολογία του φύλου/ του χορού & της εκπαίδευσης.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια χορών της Ηπείρου, όπως και έχει υπάρξει χοροδιδάσκαλος σε αρκετούς συλλόγους. Είναι μέλος του τμήματος εμφανίσεων του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων. 

Δείτε εδώ την παρουσίαση (PDF) του βιβλίου "Κερασοβίτισσα Νύφη" της Ανδρομάχης Μπούνα.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

 

Κατηγορίες Χορών
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Οι παραδοσιακοί χοροί είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και όχι μια σειρά από βήματα.
Videos
Gallery
ΜΠΟΥΝΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
ΜΠΟΥΝΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.